Sveriges godaste glass nu med Mejpel lönnsirap

I höstas åkte jag till Halmstad för att träffa glassmästaren Riccardo för att snacka Mejpel lönnsirap med honom. Jag fick smaka på hans glassgrundrecept med lönnsirap på, men även på direkt importerad parmesan. Också med lönnsirap på.

Min fru kommer från Halmstad så är jag är ofta där på besök. Många gånger har min familj varit på utflykt för att äta Sveriges godaste glass. Det kändes därför väldigt speciellt att få möjlighet att träffa mannen bakom verken.

Att skapa en lyxig och högkvalitativ glass var mitt mål när jag 2006 startade World of Riccardo i Halmstad. Ett viktigt element var familjerecepten, men även de bästa recepten är värdelösa om inte de rätta ingredienserna finns.

– Riccardo

Riccardo var mycket förtjust i Mejpel lönnsirap och han bestämde sig för att prova att göra en ny glassmak. Det är en ära att World of Riccardos “valnöt- och mapleglass” är gjord på Mejpel lönnsirap. Jag fick äntligen smaka på den i helgen. Yummy!

Riccardos glass gjord på Mejpel lönnsirap

Riccardos glass gjord på Mejpel lönnsirap

 

Har du vägarna förbi Halmstad är ett besök på World of Riccardo ett definitivt måste.