Lönnsirapsgravad lax

Skriv ut recept
Lönnsirapsgravad lax
Gravad lax är en riktig klassiker vid högtider och till vardagen. Med en touch av lönnsirap förhöjs smaken av din hemlagade lax till nästa nivå. Perfekt till jul, påsk och till bagel.
Mejpel lönnsirap - recept - lönnsirapsgravad lax
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Förberedelsetid 5 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 5 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Mejpel lönnsirap - recept - lönnsirapsgravad lax
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Bra nyhet! Råd att frysa odlad lax före gravning frysa odlad lax före gravning togs bort av Livsmedelsverket . Fram med din färska lax och kör!
    Mejpel lönnsirap - recept - lönnsirapsgravad-lax-steg1
  2. Krossa vitpepparkornen i en mortel eller med en vass kniv. Lägg laxen i en skål. Gnid på laxen med salt och peppar. Häll över lönnsirapen och blanda försiktigt. Laxen och blandningen hälls sedan över i en plastpåse.
  3. Knyt ihop plastpåsen lägg den i en skål. Låt laxen ligga i kylskåpet ett par dygn. Vänd påsen några gånger under den tiden.
  4. Låt laxen rinna av. Skär i skivor. Prova gärna i vårt recept på bagel med lönnsirapsgravad lax.
    Mejpel lönnsirap - recept - lönnsirapsgravad lax