Kycklingspett med lönnsirap, ingefära och rosmarin
Mejpel lönnsirap i kombination med rosmarin och ingefära bäddar för en festlig måltid. Doften är underbar, så bli inte förvånad när du grillar dessa ljuvliga kycklingspett om dina grannar knackar på för att be om receptet!

Prova gärna vår lönnsiraps- och citronsås till.
Portioner
4grillspett
Portioner
4grillspett
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär kycklingfiléerna i ca 3 cm stora bitar. Riv ingefäran. Finhacka vitlöken och rosmarin.
  2. Blanda alla ingredienserna i en skål, utom kycklingen. Häll marinaden över kycklingen och blanda väl. Låt kycklingen marineras i kylskåpet i minst två timmar och gärna över natten. Blöt träpinnarna i vatten (så att de inte brinner vid grillningen). Detta kan med fördel också göras dagen innan.
  3. Förbered 4 stora eller 6 små kycklingspett. Grilla eller tillaga i ugn 250 grader i ca 10 minuter. Vänd spetten ofta under grillningen. Servera med jasminris, grönsallad och tillsammans med vår lönnsiraps- och citronsås.