Glaze med lönnsirap, Karott-style
Vår goda vän Gunnel från Karott trollade fram denna otroligt god glaze. Passar utmärkt till kyckling och revbensspjäll - i ugnen eller på grillen.
Tillaga och servera gärna i en av Karotts fina lergrytor.

Förberedelsetid | 10 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 0.5 dl japansk soja (om du bara har kinesisk, ta halva mängden och lite vatten)
- 0.5 dl rapsolja (eller mild olivolja)
- 0.5 dl Mejpel extra mörk lönnsirap
- 1 tsk ingefära (riven)
- 1 st vitlöksklyftor (pressad)
- 1 ml chiliflingor
- 1 msk limejuice (färskpressad)
- 1 tsk bladpersilja (hackad)
- 1 ml svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser. Gnid in köttet med glazen och ställ köttet i ugnen. Om du vill använda glazen vid grillning så kokar du glazen till en tjockare konsistens och penslar på köttet. Passar jättebra på kyckling och revbensspjäll.
No comments yet.