Mejpelmargarita - drink med lönnsirap

Mejpelmargarita

Skriv ut recept Mejpelmargarita Margaritareceptet skapades under en så kallad Margaritakväll. Att hitta rätt mängd ingredienser till ett recept har aldrig varit så roligt. Enjoy! Votes: 2 Betyg: 5 You: Betygsätt detta recept! Maträtt Drink Kök Mejpel extra ljus lönnsirap Portioner Mejpelmargarita MetriskUS Imperial Ingredienser 4 cl tequila3 cl limejuice färskpressad2 cl triple sec typ […]

Mejpel lönnsirap - recept - lönnsirapsgravad lax

Lönnsirapsgravad lax

Gravad lax är en riktig klassiker vid högtider och till vardagen. Med en touch av lönnsirap förhöjs smaken av din hemlagade lax till nästa nivå.

Perfekt till jul, påsk och till bagel.

Mejpel lönnsirap recept - bagel med lönnsirapsgravad lax

Bagel med lönnsirapsgravad lax

Bagel och gravad lax: två klassiker som möts! Kommer man från Montreal där bageltraditionen är stor känns det naturligt att rekommendera denna maträtt. Idealiskt till utflykt och som vardagsmiddag.

Glaze med lönnsirap - Karott-style

Glaze med lönnsirap, Karott-style

Vår goda vän Gunnel från Karott trollade fram denna otroligt god glaze. Passar utmärkt till kyckling och revbensspjäll – i ugnen eller på grillen.

Tillaga och servera gärna i en av Karotts fina lergrytor.

Mejpel recept - pannkakor à la Ante med bacon och Mejpel lönnsirap

Pannkakor à la Ante

“Ett bra recept på pannkakor är nästan ett måste när man säljer lönnsirap så att jag har ett recept som jag tycker att ni borde pröva”. Detta skrev Ante och skickade oss ett fantastiskt bra recept på pannkakor. Vi provade det och vi älskade blandningen mellan svenska och amerikanska pannkakor. Låt oss presentera: Pannkakor à la Ante.

Mejpel lönnsirap recept - lönnsirapsglaserat bacon

Lönnsirapsglaserat bacon

Att laga mat med lönnsirap känns ibland som nästan för enkelt! Med detta enkla tips kommer baconen att nå en helt ny smakdimension bara genom att ringla Mejpel mörk lönnsirap över baconen i slutet av stekningen.

Perfekt till pannkakor à la Ante, i brunch och som tillbehör i dubbelmacka.

Egen sportdryck med Mejpel lönnsirap

Egen sportdryck med lönnsirap

En sportdryck ska innehålla kolhydrater. Så enkelt är det. Varför inte använda sig av äkta lönnsirap som är en helt naturlig kolhydratkälla som dessutom innehåller mycket näring?

Lönnsirap innehåller bland annat mangan, riboflavin, zink, magnesium och antioxydanter.

Mejpel lönnsiraps- och citronsås

Lönnsiraps- och citronsås

En snabblagad sås där Mejpel lönnsirap möter goda gamla vänner: citron och rosmarin. Såsen passar utmärkt till grill- och fiskrätter.